Äventyrsseglingar med Journeyman

 

Med start i November 2012 seglar vi från Uruguay / Rio de la Plata ned till Falklandsöarna. Sedan till Kap Horn, Beagle Channel och vidare upp längst Tierra del Fuego. Därefter väntar Stilla havet, med Påskön och mängder med små och stora atoller: Islas Marquesas, Tahiti, Tuvalu etc.

Fantastiskt djurliv, grandiost storslagna naturupplevelser och unikt orörda miljöer ligger framför oss. Möjligheten att uppleva de här farvattnen kommer inte varje dag, så missa inte chansen! Du behöver inte vara erfaren seglare för att hänga med, det räcker med att lite tålighet för dåligt väder och kyla. Seglingen lär du dig snabbt när vi seglar dygnet runt.

Du kan se den preliminära rutten i Google Maps här.

Ungefärlig tidsplan:

Mitten av Nov – Jan 2013 Falklandsöarna, Kap Horn
Feb – Mars 2013 Tierra Del Fuego
April – Aug 2013 Stilla Havet: Påskön, Polynesien

 

Exakta datum och rutt bestäms under hösten i samråd med besättningen. Besättningen delar på båtens drift- och försäkringskostnader under resan, med en beräknad totalkostnad som startar på ca 5 000 kr per vecka inkl mat. Med större grupper och/eller längre tider kan kostnaden sänkas. Ytterligare information finns på Join the Crew-sidan. Jag svarar gärna på frågor av allmänt intresse i kommentarerna här nedan, eller via email på jesper@journeyman.se.