Aug 142010
 

I am currently moored at Marström Composites in Västervik. Of course, if you are a company dealing in carbon composite manufacturing, you can have even the garbage bins made from carbon:

But I am actually more interested in my mast, which looks pretty good even if there are a few small details that was forgotten in manufacturing that we need to put in place before we can mount it. So this will happen on Tuesday, probably.

Nobody is working over the weekend, so I am humming all alone doing installations, such as the main VHF antenna which you can see below. It is mounted a bit lower than the mast top to become lower than the thunder protection rod which should stick up the most.


  3 Responses to “Carbon Galore…”

 1. vad kommer masten att väga? ser jätte fin ut:)

 2. Hmmm!
  Blir väldigt nyfiken på den där åskledarlösningen. Den får du gärna berätta mer om över ett glas öl!
  Sen är jag nyfiken på ALLT! Tror din båt kommer att bli en riktig attraktion.
  Stort välkommen tillbaks till Sverige förresten.
  Sköt väl om dig
  Peter

 3. Riggen väger drygt 500 kg totalt. Åskledaren är helt enkelt en spetsig pinne som sticker högre än vindsnurran. Den är förbunden med vanten med en 35mm2 kabel som blir ca 4 meter lång. Med aluminium-skrov och rod-vant har man ju gratis förbindelse ned i vattnet från D3:an. Offeranoderna är ju i direktkontakt med vattnet, så man hoppas allt går ut den vägen, annars kanske lite bottenfärg stryker med också vid en direktträff…