Feb 222010
 

We have started to build the keelbox. The keel will slide up and down this box, so precision and parallelism of the sides is very very important. To make sure we get parallel sides of the right dimensions we have made a template in steel for both the outside of the keel and the inside of the keel box. They were finished this morning, and the fit was nice and tight. So tight in fact that they had to pe pulled appart by pulleys, which in the process almost dislocated the staircase to our office!


  2 Responses to “Tight fitting keelbox”

 1. Tjena Jesper,
  Kul att utrymmena verkar schysta i sittbrunn! (Även för besättningen ;-)

  Spännande att följa kölboxbygget. Hur långt är det kvar innan lyftkölen kan provköras?

  Hoppas vi ses på båtmässan!
  /Anders

 2. Anders de övre “sittrännorna” (som ju faktiskt kommer från din idé!) blir också skitbra. Tack för det.
  Provkörningen blir nog precis innan sjösättning är jag rädd. Nervöst…
  /j