Jul 152010
 

Rudders are in. They fit nicely… almost. Some small mod may be needed due to the bottom shape being a bit deformed. As you can see the team ended up building a ramp instead of digging a hole for the rudder mounting.

The first interior module has also been fixed in place, the famous galley sink. The picture below also shows a lot of the now completed water piping system, which is fully 100% plastic, without any brass valves or other bad metal parts.


  4 Responses to “Rudders sink”

 1. That is interesting.
  I really admire your LPP (löses på plats) SOS (solve on site) attitude.
  Is only angular on the rudders or anything elses?

 2. Hej Jesper,
  Under min tid på Explorer of Sweden så gjorde jag en manual för båten och hur allt på båten fungerade. Tanken slog mig att ifall du skulle dokumentera hur alla ledningar och kablar går. Även om du vet det så kan det vara guld värt ifall du skulle vilja sälja den i framtiden eller ifall någon besättningsmedlem vill läsa på hur saker och ting fungerar. Så slipper du vara den ända som kan utföra något ombord.

  /Oscar

 3. Ja du Oscar, hur många gånger har man inte försökt fatta hur en befintlig installation fungerar med massa kablar och rör hit och dit. Nu är fördelen att jag bygger en CE-märkt båt, med en argsint (nej då, han är bra och trevlig faktiskt) CE-konsult som ställer en massa krav. Bland annat på dokumentation.

  Så för den nyfikne ser till exempel vattendragningen ut så här: http://journeyman.se/wp-content/uploads/Water-Systems.pdf

 4. Fniss……..
  Ja, då var ju allt glasklart.