Jun 162010
 

I have written once before about the Creative Pump Design Department. It got even more creative now that the pumps have been installed for real. There were lots of limitations in terms of pipe bend angles and mounting spaces, so in the end the pumps had to be mounted at really funky angles. But now everything is solid in place and all the connections for the ballast tanks are done! Actually this little project showed one of the strengths of building in aluminum: It is reasonably easy to add and adapt the structure when needed.

You can also see the heat exchanger for the fridge and freezer in the right side.


  2 Responses to “Funny Pumps”

 1. Hej,
  Jag har följt din blogg under det senaste halvåret och läst alla dina inlägg. Gillar projektet starkt. Någon som fått mig att forsätta läsa är alla smarta lösningar. Jag skulle dock önska ett apr saker…

  – Fler inlägg, jag förstår att du är upptagen men det är ett nöja att gå in efter jobbet och se att ett nytt inlägg kommit in.
  – Visa fler smarta detaljer och fler bilder på dem.
  – Förklara gärna hur du tänkt, hur du löst de problem som uppkommit.

  Jag förstår att jag önskar mycket men hoppas kan man alltid önska.

  MVH

  Oscar

  PS
  tack för den bästa båtbyggar bloggen hittills!

 2. Tack Oscar, det värmer! Jag ser ju att en massa människor är inne och läser, men det är inte alls lika roligt som att få kommentarer.

  Som du gissar så springer jag som en iller för närvarande mellan att instruera killarna på varvet och försöka jaga in dom sista leveranserna med saker vi saknar. Jag försöker göra ett inlägg så fort något konkret blir klart.

  Jag kan garantera att tempot kommer öka, dom smarta lösningarna står på kö att installeras och bloggas om! Förhoppningsvis är det bara 6 veckor till sjösättning nu och MASSOR med detaljer som ska på plats.

  Hela teamet jobbar 12 timmar / dag 6 dagar i veckan fram till dess…