Jul 232009
 

För det första så blev spantuppsättningen klar idag. Det var lite fram och tillbaka under dagen, sätta i hop – kontrollera – ta isär – sätta ihop. Men till slut stämde alla mått.

En sista koll av att alla avstånd är rätt.

En sista koll av att alla avstånd är rätt.

Det är såklart en kul milstolpe när alla spanten står. För  första gången kan jag i verkligheten kan se skrovets ungefärliga form i sin helhet. Inga obehagliga överraskningar än faktiskt, tvärtom. Jag har provstått inne i lite olika rum, och även om det är uppochner och fullt med stödbalkar överallt får man i alla fall ett hum om utrymmet. Speciellt passagen runt däckshuset har jag oroat mig lite för att ska kännas prångig och trång, men det verkar inte som om det blir så farligt.

Bogen kommer på plats.

Bogen kommer på plats.

Det har varit en bra dag på andra sätt också. Några kostnader har sjunkit lite. Och så har jag fått åtminstonde ett spår efter en Estniska-lärare.


  One Response to “Milestone! Bra dag idag.”

  1. Sjysst kärra! Det rullar på. Det var inte så länge sedan jag kollade in video hur det första spantet var klart. Nu sitter alla där!

    Själv är jag ute och lär mig nya saker i skärgården på min egen jolle. Tex har jag lärt mig att man inte alltid kan lita på sjökort utan ska hålla bättre marginal. Livet är ett äventyr!