Feb 282009
 

Så idag skulle jag lägga till urskärningar för ett dörrlås i dörren från cockpit in i däckshuset. Jag har jobbat med den nuvarande formen på de här delarna av båten i mer än ett år, och trott att jodå, sådär ska det se ut.

Jag tog fram ett måttband och konstaterade att 1050 mm över golvet vore en bra höjd på handtaget, ritade in urskärningen och satte dit det. Och så blev det så här:

doorhandle

Ojdå. Konstigt tänkte jag. Vad högt det sitter. Måste vara nått fel.

Men nejdå. Dörren är så låg helt enkelt. Blir lite pysslig att kliva in genom! Jag har alltså i över ett år jobbat med ett däckshus som bara sticker 1.6m över cockpit-golvet. Och som dessutom har ett utskjutande tak som det är meningen att normala människor ska kunna stå under!

Det var bara att kavla upp ärmarna och börja rita om. Jag kan sänka golvet lite (50mm) men det mesta måste komma från att däckshuset blir högre, vilket sabbar dom estetiska proportionerna lite. Synd men nödvändigt.

Skönt i alla fall att det upptäcks nu, och inte om tre veckor när alla plåtar är beställda!


 Posted by at 17:19

  4 Responses to “Potentiell katastrof avstyrd.”

  1. Ja, det var väl en jävla tur. Ballt projekt! :)

  2. Forts på tidiare fikasnack
    Om övre delen ska kunna vikas måste fönstret bli två har jag räknat ut, säger Måna från baksätet

  3. Kul!
    Tycker det vore sympatiskt om nu du vände dörren upp-och-ned, så att småväxta kan röra sig bekvämt ombord…

  4. 1.60 räcker för mig och Mona.